Wednesday, August 3, 2016

Toukokuussa tapahtunutta

Terassi valmiina
Radiohiljaisuus päättyköön. Nyt on kyllä pakko myöntää, että allekirjoittaneet ovat ehkä pohjoisen pallonpuoliskon surkeimmat raksapäiväkirjan pitäjät :) Kesä on kohta ohi ja muuttopäivä lähenee eikä päivityksiä tähän blogiin ole tullut aikoihin. On aika siis vähän tutkia kännyköiden ja järkkärin muistikortteja ja itsekin muistella mitä kaikkea onkaan ehtinyt tapahtua.

Edellisen päivityksen jälkeen suurin talossa ulkoisesti tapahtunut muutos on varmaankin ulkoverhoilun ja terassin valmistuminen huhtikuun loppupuolella. Terassi naputeltiin kokoon ruskeasta kestopuusta ja siihen jätettiin 2200x2200mm varaus pienelle altaalle. Siitä myöhemmin lisää. Terassikin on rakennettu paalujen varaan ja tuntuu todella jämäkältä jalkojen alla.

Yläkerran kylppäri ja porrasaukko
Sisätiloissa on ehditty valaa kummankin kerroksen lattiat ja rakentaa suurin osa väliseinistä paikoilleen. Yläpohjaan on lisätty eristeet ja katolle pellit.

Designtalon sähkösuunnittelijan kanssa käytiin läpi halutut muutokset sähkösuunnitelmaan. Ja niitähän muuten sitten riittikin aika sopivasti: Led-alasvaloja kattoon, himmentimiä, lisää pistorasioita, varaukset pihavaloille ja sähkömarkiisille yms. Pienenä erikoisuutena mainittakoon ikkunoiden eteen kattoon sijoitetut valopistokkeet - ovatpahan jouluvalot jatkossa katkaisijoiden takana.

Sähkösuunnitelma alakerta

Sähkösuunnitelma yläkerta
Alasvaloiksi valittiin talotoimittajan tarjoamasta valikoimasta etupäässä Airamin Planexeja valkoisilla kehyksillä. Epäsuoralla valaistuksella emme alkaneet kikkailemaan vaikka se tuntuukin olevan kovin muodikasta nykyään. Suuri osa alasvaloista on himennettäviä, joten sitä kautta saadaan portaattomasti annosteltua halutut luximäärät. Ulkovalot hankimme myöhemmin itse DT:n ainoastaan asentaessa ne.

Sähkäri ehti jossain vaiheessa käydä vetelemässä suunnitelman mukaisen johdotuksen paikoilleen ennen seinien ja kattojen levytystä.

Piuhasulkeiset pidetty
Lattiavalujen jälkeen asennettiin myös takka ja hormi. Takaksi valitsimme tanskalaisen Raisin mallin Viva 120 G. Sillä ei kyllä taloa lämmitetä, vaan kyseessä on yhden sortin koriste. Takan sijoittelusta ja suojaetäisyyksistä käytiin pientä keskustelua Designin kanssa, mutta asiaan löydettiin manuaaleista onneksi selvyys - niin lähelle olohuoneen nurkkaa kuin mahdollista ja 45-asteen kulmaan, joten tässä tapauksessa 250mm etäisyys sivuseiniin riittää.

Rais Viva 120 G
Samoihin aikoihin takan asennuksen kanssa laitettiin myös olohuoneen ja terassin välinen liukuovi paikoilleen. Nelimetrisen oven toimitti Profin. Sisäpuolelta oven karmit sävytettiin valkoiseksi ja ulkoa mustaksi RR33.

Takka taustalla vielä suojamuoveissa ja liukuovi oikealla. Tunkeutujia sisätiloissa.

No comments:

Post a Comment