Sunday, January 10, 2016

Keittiöunelmia



Kohta alkaa konkreettisestikin tapahtua, maanrakennuksen ja paalutuksen aikataulut on lyöty lukkoon ja sen mukaisesti talotoimitus on sovittu maaliskuulle (nuo kaikki rakennuslupadisclaimerilla, totta kai :)) Rakennusluvan alustava myöntämispäiväkin on jo saatu, toivottavasti se pitää. Jos tuolla aikataululla päästään eteenpäin, muutto uuteen kotiin olisi syyskuun lopussa!

Ensi viikolle on sovittu keittiösuunnitteluaika Keittiömaailmaan, jonka valikoimasta keittiö tulee. Tänään olikin sopivasti Suomenojan Keittiömaailmassa joku avajais/esittelytapahtuma, jossa kävimme vähän eri keittiöitä ja ratkaisuja fiilistelemässä. Meidän keittiöhän tulee olemaan yhdellä seinällä + erillinen saareke, jossa liesi. Seinälle tulee kolme korkeaa täyskorkeaa kaappia ja sitten alakaapit, eli ei erillisiä yläkaappeja ollenkaan. Yritämme saada säilytystilan koostumaan mahdollisimman paljon laatikostoista, niiden avulla tilankäyttö on paljon helpompaa ja järkevämpää kuin kaapeilla ja hyllyillä.


Keittiö-olohuone
Tällä hetkellä pohdimme kolmen eri vaihtoehdon välillä: 1) valkoinen vedinurallinen hyvin pelkistetty ovi ja laatikosto (A la Carte Festa):

A la Carte Festa

2) Kakkosvaihtoehto on mattamusta ovi tammilistoilla (A la Carte Alone/Petra Taru)

A la Carte Alone/Petra Taru

3) Kolmannesta ei ole hyvää A la Carte keittiön kuvaa, mutta Skammin talon keittiöstä saa osviittaa, mistä on kyse: maalattu mdf, värinä NCS s4010-g10y. 


 


Pöytätasoiksi on suunniteltu pidemmälle pöytäosuudelle perinteistäkin perinteisempää ruostumatonta terästä eli vanhan ajan tiskipöytää :) Saarekkeen pöytätaso tulee todennäköisesti massiivitammesta tai Silestonesta (jos budjetti sallii...)



Ruokapöytäkin on keittiöön jo hankittu, Alvar Aallon 50-luvun lopun tiikkinen kaunotar, seuraavaksi vain sopivia tuoleja metsästämään.







No comments:

Post a Comment