Friday, January 1, 2016

Tilaa ja valoa



Yksi syy oman talon rakentamiseen ovat ehkä vähän normaalista poikkeavat pohjatarpeemme. Koska meitä on vain kaksi aikuista, useimmissa valmiissa kohteissa tilat olivat meille ei niin optimaaliset, neliöihin oli rakennettu paljon pieniä huoneita ja massiivisen kokoinen kodinhoitohuone (mikä eittämättä on tarpeellinen, kun lapsia enemmän tai vähemmän likaisine harrastuksineen on paljon ja pyykkirumba pitää perheenjäsenet notkeina :))

Pohjaa lähdettiin siis suunnittelemaan seuraavilla spekseillä:
- mahdollisimman avara ja valoisa yleisilme (joka nyt näyttäisi toteutuvan kahdessa kerroksessa yksikerroksisen ratkaisun sijaan)
- avokeittiö-olohuoneyhdistelmä, josta vaivaton käynti kesällä pihalle. Tykkäämme kesällä valmistaa ruokaa ulkona, ja sään salliessa viikonloppuaamutkin alkavat ulkobrunssilla
- kiva sauna, josta pääsee ulos vilvoittelemaan. Omaa saunaa meillä ei ole ollut sitten ensimmäisen oman asunnon todennäköisesti laittoman (toim. huom, ei meidän rakentama) minisaunan, jossa happi loppui muutamassa minuutissa. Olemme kuitenkin ahkerasti hyödyntäneet taloyhtiösaunoja, mutta onhan oma aina oma.
- iso makuuhuone. Tätä emme aikaisemmin ihan ehdottomana kriteerinä pitäneet, vaikka edellisen asunnon makuuhuonekin muokattiin kahdesta huoneesta seinä kaatamalla koko yläkerran kokoiseksi. Nykyisen väliaikaisasunnon makkari on kuitenkin kovin pieni ja ainakin itselle tulee siellä lähes klaustrofobinen olo, joten tilan tuntu nousi listalla korkealle.
- Parveke yläkerrassa (jos siis kaksikerroksinen talo)
- Vaatekomeroiden sijaan mielummin vaatehuone
- Päämakkarin lisäksi työ/vierashuone

Rakennusneliöitä oli käytettävissä kokonaisuudessaan 170m2, joista osa jätettäisiin autokatoksen yhteyteen rakennettavalle varastolle.

Näiden toiveiden + alustavien ulkoasumietteidemme kanssa sovimme tapaamisia eri toimittajien kanssa.

No comments:

Post a Comment