Saturday, April 9, 2016

lattiavaluja ja ulkoverhous

Työmaalla tapahtuu nyt asioita nopealla tahdilla. Viikon 14 saldona sisätiloissa on mm. lattialämmitysputkien asennus, lattiavalut sekä lvi-johtojen ja putkien asennuksia. Jossain vaiheessa, en tiedä tarkkaan missä, asennettiin myös kattopellit.

Meille tulee vesikiertoinen lattialämmitys kumpaankin kerrokseen. Lämmitysputkien päälle valetaan 80mm betonilattia.

Alakerran valettu lattia sekä vesijohtojen suojaputkia.
Yläkerran lattialämmitysputkisto
Kodinhoitohuoneeseen on asennettu piirustuksien mukaisesti ikkuna, jonka pois jättämistä vielä hetki sitten suunnittelimme. Ikkunan alaosassa on pieni tuuletusikkuna. Tämän on tarkoitus toimia kissoillemme kulkutienä ulkoilemaan, jos vaikka talon seinustalle myöhemmin kissoille ulkoilutarhan rakennamme. Täysin vapaasti luontoon emme kaupungissa kissojamme päästä.

Ikkuna takaisin kodariin
Isoin päällepäin näkyvä muutos on talon ulkoverhouksen edistyminen. Taloon tulee välisaumaton pystyverhous, johon tulee kolmea eri levyistä lautaa. Tästä syystä verhous täytyy tehdä käsityönä työmaalla. Ylipäätään mahdollisuus tehdä valmistaloon tämän kaltainen verhous ei ollut mikään itsestäänselvyys, vaan asiaa säädettiin suunnitteluvaiheessa aika lailla. Iso kiitos kotiräätälillemme Outille sekä työpäälliköllemme Jounille asian mahdollistamisesta!



Eri levyisten lautojen järjestämisessä oli pientä päänvaivaa. Tsekkasimme mm. viime kesän asuntomessujen parin hieman vastaavan toteutuksen melko tarkkaan. Vivolan talossa lautojen järjestys näyttäisi olevan ABC, ABC, CBA, ABC jne, ja Honkarakenteella järjestys on satunnaisempi. (ABA, CAC, BCB, B, ACA yms.). Honkarakenteen ratkaisussa ikkunoiden paikka näyttäisi määrävän lautojen järjestystä.

Tuumimme, että mitä satunnaisempi laudoitus olisi, niin sitä parempi. Oikeastaan ainoa ohje oli, että kaksi saman levyistä lautaa saa olla rinnakkain, mutta ei mielellään vierekkäisiä pareja. Annoimme lopullisen päätäntävallan osaavan timpurimme Taavon johtamalle työporukalle. Hän aikoi mm. huomioida ikkunoiden paikat laudoituksen järjestämisessä. Olemme oikein tyytyväisiä lopputulokseen!

Terassin liukuovi odottaa asentamistaan
Tässä vaiheessa talo näyttää aika hauskan raidalliselta. Verhoilulaudat tulivat pohjamaalattuna ja eri levyisten lautojen sävyssä on pieniä eroja. Erojen pitäisi tasoittua kun talo maalataan. Lopullinen sävy tulee olemaan kuultomusta Teknoksen Woodex 1836. Smyygilaudat on kiinnitetty ruuvein, jotta ne voidaan irroittaa maalauksen ajaksi. Smyygien sävyksi tulee Woodex 1805. Tätä lähimpänä oli ainakin rautakauppojen (tsekattu useammassa paikassa eri valaistuksessa!) värikartoissa ikkunanpuitteisiin valittu Ral-sävy 310-5. Toivottavasti pitää kutinsa myös luonnossa.

ulkoverhousta
lisää verhousta vähän eri valossa

4 comments:

  1. Replies
    1. Kiitos, ollaan itsekin tyytyväisiä, vaikka moni asia siinä jänskättikin. Nyt pitäisi vielä maalata toiseen kertaan ennen kuin silmä tottuu harmaaraidalliseen :)

      Delete
  2. Moi. Mikä on muuten tuon laudan profiili, siis esim UTS jos katsoo vaikka osoitteesta: http://www.puuinfo.fi/sites/default/files/Ulkoverhouslautojen%20yleisimm%C3%A4t%20Mitat%20ja%20profiilit.pdf.

    ReplyDelete
  3. Hei! Lautojen leveydet ovat 23x95, 23x120 ja 23x145 ja profiili on UYS.

    ReplyDelete