Saturday, April 9, 2016

Seinät pystyyn!

Keskiviikko 23.3.2016 oli sen verran merkittävä päivä tässä projektissa, että halusin oikein järjestää töiden puolesta vapaata. Olihan kyseessä päivä, jolloin talon seinät nousevat pystyyn. Jännitystä ja odotusta oli siis ilmassa.

Ja koska kyseessä on elementeistä rakennettava talo, tapahtuu pystytys todella nopeasti. Itse asiassa niin nopeasti, että aamulla vähän ysin jälkeen työmaalle ehdittyäni olivat koko alakerran elementit jo lähes pystyssä. Aikainen lintu madon nappaa jne. Onneksi myöhäisemmällä hiirellä on kuitenkin optio juustoon ja ehdin todistamaan loppuprosessin. Sää oli aurinkoinen ja suosi pystytystä.

Nuppi ja nosturiauto
Koska sisäänajoväylä kadulta tontille on ahdas, olimme alunperin varautuneet siihen, että elementtitoimitus tehdään ns. lemppakeikkana, eli täysperävaunuyhdistelmä joutuu purkamaan vaunun kuorman tyhjennetyn vetoauton kyytiin jossain kauempana väljemmillä vesillä. Siltä kuitenkin vältyttiin, sillä nosturi olikin kuorma-auton yhteydessä ja pystyi siten ottamaan kuormaa kyytiinsä. Näin rekan perävaunu pystyi olemaan parkissa kadulla tontin vieressä ja arvokasta aikaa säästyi. Nosturin kuljettajankaan mukaan kohde ei ollut sieltä vaikeimmasta päästä. Kuvat kertokoon enemmän kuin tuhat sanaa:

Terassilaudoituskuorman purkua
Työturvallisuus kunnossa kypärää ja huomioliiviä myöten
Välipohjaelementit
Talon toinen kerros rekan vaunussa. Kätevää.
Lemppakeikka vältetty
Rekkakuski oli mukavan oloinen kaveri. Oli muistaakseni Vihannista eikä ensimmäistä kertaa taloa tuomassa.
Ensimmäinen välipohjaelementti laskeutuu taivaalta
Talon massa alkaa hahmottua toisen kerroksen ensimmäisen elementin myötä
Ranskalaiset parvekkeet taivaalla 
Viimeistä viedään. Alkaa uhkaavasti näyttää jo oikealta talolta.
Vastaava mestarimme tarkastaa elementtien väliset eristehuopakaistaleet.
Kaikki sujui ongelmitta ja viimeinenkin elementti oli paikoillaan jo ennen yhtä iltapäivällä. Loppupäivänä asennettiin vielä kattotuolit, päätykolmiot sekä päätyjen räystäselementit, ongelmitta nekin. Pystytysporukalle kunnia ammattitaitoisesta työstä.

No comments:

Post a Comment