Friday, January 1, 2016

Ei myytävänä 4h + k, s, khh - 141m2

Koskapa saimme jätettyä rakennuslupahakemuksen juuri ennen joulua, voin esitellä (toivottavasti) lopulliset suunnitelmat pohjan suhteen, asuinrakennuksen kerrosalaksi tuli 166m2 ja asuinpinta-alaa siitä on 141m2.
Niin hassulta kuin se kuulostaakin, loppujen lopuksi meidän suunnitelmamme alkoi rakentua portaiden ympärille. Melkein kaikissa muissa tämän kokoluokan taloissa portaat olivat ns. U-portaat, ja ne ovat aina tuntuneet omasta mielestäni vähän tukkoisilta ja ahtailta. Kun saimme Outin kanssa sovittua, että toimitukseen olisi mahdollista saada Gradon portaat (tämä malli), alkoivat palaset loksahdella kohdalleen. Alakerta olisi yhtenäistä keittiö/olohuonetta + khh ja saunaosasto (khh:een tehtiin myös tulppavaraus wc-pöntolle, niin menee saadaan esteettömyysvaatimukset täytettyä, toivottavasti ei koskaan tarvitse ottaa käyttöön).
Olohuone aukeaa etelä-länteen ja saunasta pääsee helposti terassille vilvoittelemaan (kodinhoitohuoneesta tulee myös mitä todennäköisimmin koirien päivähuone.) Olohuoneen ikkuna tulee olemaan liukulasiovi/ikkuna. Oikeastaan ainoa isompi kompromissi jouduttiin tekemään saarekkeen kanssa, olisimme halunneet tasosta nousevan liesituulettimen, mutta koska ainoa järkevä ratkaisu olisi ollut aktiivihiiliversio, se ei olisi mennyt rakennusvalvonnasta läpi (koneellinen poistoilmakapasiteetti pitäisi olla suunniteltua paljon kovempi) ja nyt meille tulee saarekkeen päälle alaslaskettu katto ja lieska upotettuna siihen.
Terassille on suunniteltu varaus ihanaakin ihanampaa Drop-allasta varten. :)


Yläkertaan sijoittuivat makkari, työ/vierashuone sekä telkkarinkatselu/lukunurkkaus, joka on mahdollista jakaa omaksi huoneekseen helposti seinä rakentamalla. Makkarista pääsee isolle parvekkeelle ja suoraan myös kylppäriin ja vaatehuoneeseen. 



Kymmeniä tunteja pohjan pyörittelyyn upposi, mutta nyt olo on tyytyväinen. Ainahan tilaa voisi olla enemmän ja esim. eteisen yhteyteen olisimme halunneet isomman vaatehuoneen, mutta varastotilastakaan ei oikein voinut tinkiä, joten näillä mennään!



1 comment:

  1. Hienot portaat! Mä olen kans ihastellut suoria portaita ja isoja avotilaratkaisuja, meillä on vissiin sama maku eli innolla odotan teidän aisustusratkaisuja ;)

    ReplyDelete