Wednesday, January 27, 2016

Lupa rakentaa!



...tai ainakin melkein. Tänään tuli lupapäätös Espoon kaupungin sähköiseen järjestelmään, ja kaksi viikkoa taitaa olla se virallinen valitusaika, mutta meillä on tosiaan jo naapureilta nimet papereissa, eikä kellään ollut huomautettavaa. (Onneksi, viikonloppuna kuulimme tarinoita yhdestä projektista, joka huipentui naapurin tekemään valitukseen ilmatilan loukkauksesta, kun oli joku työmaa-auton osa mennyt hetkellisesti naapuritontin nurkan yllä :))

Tontin ostamisestahan on jo tosiaan melkein vuosi, joten kyllä byrokratiakin pääsi hampaitaan näyttämään, mutta onneksi tämä tärkein vaihe sujui sutjakkaasti. Lupa jätettiin siis juuri joulun alla 23.12. ja loppiaisen jälkeen se rekisteröityi/otettiin vastaan, joten varsinaiseen luvan myöntämiseen meni kolme viikkoa. Isona apuna oli kyllä osaava vastaava/pääsuunnittelija, joka on sen verran monta projektia Espoon rakennusvalvonnan kanssa säätänyt, että osasi ohjeistaa ja lähes kaikki meni ummikoillakin kerralla oikein.

Maanrakentajan kanssa on selvät sävelet, helmikuussa valmistelut paalutusta varten ja maaliskuun lopussa pitäisi talonraakileen saapua tontille, mutta ehkäpä Petrus jaksaisi noista kirjoitella vähän tarkemmin (vink vink), jotta pääsen itse seuraavissa postauksissa keskittymään sisustusjuttuihin ja pihasuunnitelman tekoon.

1 comment: