Sunday, November 8, 2015

Eihän tähän mahdukaan Lato

Kannustalon Lato - kuva Taloextran sivuilta 

Kallioiselle mäntykangastontille oltaisiin tietysti rakennettu Kannustalon Lato, yksi hienoimmista taloista mitä olen ns. valmistalona nähnyt ja sisätiloiltaankin isoine ikkunoineen ja ison tupakeittiöratkaisun osalta juuri sitä mitä haluttaisiin. Pieni epäilys kyllä jo ehti mieleen hiipiä jo tonttia valittaessa, että ei näille pääkaupunkiseudun tehoneliöihin välttämättä yksitasoista Latoa saa mahtumaan (varsinkin kun nyt oman tontin myötä rakentamista koskevat tontin, ei hallinnanjakomääräalan säännöt esim. rajojen suoja-alueiden osalta). 

Halusimme kuitenkin selvittää, josko Ladon saisi tontille ängettyä ja sitä yhdessä Kannustalon edustajan kanssa ihan tosissamme yritimme. Itse talon olisikin ehkä saanut mahtumaan, mutta autokatosta ei. Rehellisyyden nimissä Lato ei ehkä olisi muutenkaan ollut tontilla edukseen, koska tilat on suunniteltu kahteen vastakkaiseen suuntaan aukeavaksi ja meillä tarkoitus on piha-alueen maksimoimiseksi asettaa talo mahdollisimman lähelle naapurista erottavaa korkeaa tuija-aitaa ja suunnitella talo aukeamaan etelän puolelle pihalle. Kannustalon edustajalle kuitenkin kehut siitä, että jaksoi kanssamme ratkaisua yrittää. 

Ehkäpä vielä jonain päivänä Lato nousee meillekin ansaitsemalleen tontille. :)

1 comment:

  1. Lato on kyllä ihana, minunkin suosikki kun 3-4v sitten harkittiin talon rakennusta (onneksi ei siihen alettu..). Kuva seurata teidän projektia!

    ReplyDelete