Sunday, February 21, 2016

Kauha maahan!


Meillä oli pari viikkoa sitten työmaan aloituskokous (olin jotenkin omassa päässäni ajatellut, että se hoidetaan kypärät päässä tontilla, mutta oltiinkin ihan tylsästi virastotalossa jonkun rakennusinöörin
huoneessa.)
Kuunneltiin monologi passiivitalon kauheuksista (meille ei ole siis tulossa passiivitalo) ja neuvot, kuinka tämän jälkeen inssiin on yhteydessä vain vastaava työnjohtajamme ja sitten paukutettiin leimat papereihin ja saamme ihan oikeastikin ruveta rakentamaan. Ensi viikolla alkaakin maanrakennus, paalutus pitäisi olla viikon 9 lopulla ja sitä seuraavalla viikolla sitten perustusten teko. Tuntuu jännän konkreettiselta. :)

Sähkösuunnitelma pistettiin eteenpäin kustannuslaskettavaksi (pelottaa jo etukäteen, mm. upotettuja halogeeneja on tulossa muistaakseni n. 50 + niille himmentimet...), keittiö- ja kylppäri- + khh-kalusteet lyötiin lukkoon värejä lukuunottamatta, niin saadaan LVI-kuvat piirrettyä valmiiksi ja sisustussuunnittelijan kanssa istuttiin ekan kerran ja käytiin vähän isoa kuvaa läpi.
Viereinen tonttikin meni kaupaksi (iso JEE, koska raksataan edes suurin piirtein samaan aikaan, eikä tarvitse montaa vuotta kärvistellä työmaan vieressä)

Olen vakavasti harkinnut pienvaraston vuokraamista, jonne voisi hiljalleen ostella juttuja uuteen kotiin, kun hyviä diilejä sattuu eteen. Ostin nimittäin jo tuossa syksymmällä ihanan Aallon vintage teak-pöydän, joka odottaa vielä myyjän varastolla sitä, että myisin nykyisen kaluston.

No comments:

Post a Comment