Saturday, February 27, 2016

Parkettipohdintaa

Alusta saakka oli selvää, että vaikka muuten pidetään jalat maassa ja budjetti kirkkaana mielessä, lattian kanssa ei haluta sniiduilla. Vielä vuosi sitten mielessä kummitteli lankkuparketin lisäksi vaihtoehtona betonilattia, mutta väliaikaisasunnon kivilattia ja iLaitteemme eivät olleet paras match, ja ehkä jalatkin kaipaavat vähemmän kovaa ratkaisua.

Onneksi Design-talon/Parkettiliike Säkkisen (jota kautta parketit tilataan) valikoimiin kuuluu Timberwisen lankkuparketit, ehdoton oma suosikkini. Sen lisäksi, että parketit ovat kauniita, ne ovat myös vastuullisesti tuotettuja Avainlipputuotteita (ehkä vielä plussana, että liimoissa ei käytetä lainkaan formaldehydejä, joten ovat myös Allergia- ja astmaliiton suosittelemia.

Siitäpä se varsinainen valinnanvaikeus alkoikin. Puulajeista lehtikuusi olisi ollut upea kauniine syineen, mutta valitettavasti liian pehmeä. Koirakriteeri karsikin vaihtoehdot saarniin ja tammeen. Väri saisi olla mahdollisimman luonnollinen (ainakaan se ei saisi näyttää värjätyltä) ja aika vaalea.

Joten seuraavista pitäisi päättää (kaikki parkettikuvat Timberwisen sivuilta):

Saarni Olive - hiottu ja mattavalkolakattu
(olive-valikoimassa käytetään enemmän sydänpuuta)

Saarni Olive - hiottu ja mattalakattu
(olive-valikoimassa käytetään enemmän sydänpuuta)

Tammi Rustic - harjattu ja öljyvahattu

Vähän vaaleampi Tammi Classic Nordic - harjattu ja öljyvahattu
(tämä tosin haluttaisiin myös rustiikkivalikoimasta -> oksat ja syyt saavat näkyä) 
 Nuo saarniparketit ovat upean näköisiä, mutta kaksi asiaa mietityttää. Niitä ei saa harjattuna (vaan hiottuna) ja mun mielestä nimenomaan harjattu parketti tuntuu jalan alla aivan ihanalta. Toinen kyssäri on ehkä tuo syykuvio, näyttää tosi upealta kun katsoo noin neliömetrin kokoista mallia, mutta onko ehkä vähän liian levoton isona pintana...

Tällaisia tuumailuja näin lauantai-iltana keikkaleskenä (Petrus soittohommissa koko viikonlopun), päivällä käytiin koirien kanssa raksalla kurkkimassa ja kyllä siellä ainakin jotain tapahtuu :) Taaimmainen lättänä kohta on ilmeisesti taloa varten ja etualalla autokatoksen paikka. Kaupungin puiston ja tontin rajalta kaadettiin kuusiaita (ei ollut enää koko matkalta niin hyvässä kunnossa, että olisi kannattanut säästää) ja nyt pitääkin ruveta miettimään mitä tilalle...

Tontilla maanrakennus etenee 27.2.2016 

No comments:

Post a Comment