Sunday, March 6, 2016

Nurkka löydetty!

Nurkka löydetty!
Kovan ja sinnikkään patistelun jälkeen joudun kai minäkin kantamaan korteni kekoon :)

Ajattelin tässä käydä läpi vähän itse rakentamiseen liittyviä tapahtumia, Heini kirjoittakoon enemmän sisustamisesta yms. ns. kivasta.

Nurkkapisteiden ja koron merkitseminen

Taloa rakennettaessa lienee suht tärkeää, että talo osuu tontille juuri siihen paikkaan mihin se on suunniteltukin. Siksipä Espoon mittauspuolen kaverit kävivät 13. helmikuuta merkitsemässä tontille tulevan talon nurkat ja korkoaseman. Vähän ensin ihmettelin, että voidaanko pisteet merkitä jo ennen kuin piha ja pintamaat on raivattu, mutta sain maanrakentajalta vastaukseksi, että 'on ok, hän saa kyllä koordinaatit talteen'. Tämä selvä. Kolme nurkkaa löytyivät lumen alta helposti, mutta neljättä jouduin etsimään vähän kauemmin; niin sitä näkö harittaa, että suorakulmion muodostaminen kolmen kiintopisteen avulla voikin olla hankalaa. Onneksi oli apujoukkoja mukana.

Talon kaakkoisnurkka. Toistaiseksi näyttää aika vetoisalta.

Samalla keikalla merkittiin myös pari korkopistettä. Yleensä korot merkitään joihinkin tontilla oleviin puihin, mutta koska meidän tontin kummatkin männyt tulevat kaatumaan terassin tieltä, merkittiin pisteet naapurilohkon komeisiin koivuihin. Plussaa kaupungin kavereille, että todella soittivat ja varmistivat mihin korkomerkinnät kiinnitetään (olin tästä kyllä merkintöjä tilatessani maininnut).

Korko koivussa

No comments:

Post a Comment