Sunday, March 6, 2016

Aloituskokous, viemäreitä, täyttöjä ja paaluja

Työmaan aloituskokous (tämä on siis eri aloituskokous kuin se muutama viikko sitten rakennusvalvonnassa pidetty...) pidettiin karkauspäivänä ma 29.2. Läsnä olivat rakennuttajat (me!), Design-talon työpäällikkö sekä vastaava mestarimme. Työpäällikkö lahjoitti meille todella upeat kypärät sekä aivan fantastiset huomioliivit :). Lisäksi saimme avaimet tulevaan raksa-oveen. Työpäällikkö vaikutti joustavalta kaverilta ja sovimmekin hänen kanssaan pienistä muutoksista mm. työmaan sijoitteluun ja ennen kaikkea työmaaliikenteeseen. Meillä on siis kirvesvarsitontti, mutta kirveen varsi rakennetaan erinäisistä syistä johtuen (niistä ehkä myöhemmin!) vasta talon pohjien jälkeen. Siihen asti työmaalle kuljetaan naapurilohkon vanhan liittymän kautta. Liikennöintiluvasta suurkiitos tätäkin blogia tiettävästi lukeville tuleville naapureille :D. Viereinen katu on ahdas, joten talon seinäelementit tullaan tuomaan paikalle ns. lemppakeikkana. Tarkoittaa siis, että elementit puretaan rekasta kahtena erillisenä kuormana, koska täysperävaunuyhdistelmää ei millään ilveellä tontille saa kääntymään.

Aloituskokouksen jälkeen päivätyöt kutsuivat, joten kiiruhdin lentokentälle ja palasin tsekkaamaan työmaan seuraavana perjantaina. Muutamassa päivässä oli ehtinyt tapahtua paljon.

Paalutusta

Maanrakentaja oli ehtinyt saada pohjatyöt lähes tehtyä: täyttöjä, suodatinkankaat, sala-ojat, hulevesiviemärit, maalämpökanaali yms. Palattuani tontille perjantaina n. klo 9.30 oli paikalla paaluttajat täydessä työn touhussa. En tiedä, mihin aikaan olivat tontille tulleet, mutta puoli kympiltä homma oli jo lähes valmis. Ontot teräsputkipaalut näyttivät uppoavan saviseen maahan kuin kuuma veitsi voihin, joten en yhtään ihmettele, että paalutus ja ontelolaattapohja olivat tässä tapauksessa juuri oikea perustustapavaihtoehto (jos maanalaista kellaria ei havitella). Kysäisin paalujen pituuksista ja sain vastaukseksi, että budjetissa pysytte :). Pohjoislaidalla paalut olivat pohjatutkimuksen mukaisesti 4-5 m ja etelälaidalla pari metriä.

Kaivoja ja viemäreitä.
Tulevat etelänaapurimme kysyivät, onnistuisiko myös heidän hulevesien johtaminen meidän tonttimme kautta tontin pohjoispuolella olevaan ojaan. Meillä ei ollut mitään asiaa vastaan, joten heidän myöhempää rakentamista ajatellen viritettiin jo nyt putki odottamaan heidän projektiaan. Viemärille täytyy perustaa vielä myöhemmin rasite.

Viemärivarauksia myöhempää kytkemistä varten
Tonttikeskuskin ilmestyi tontille ja odottaa vielä kytkemistään valtakunnan verkkoon

Maanrakentajamme viimeistelee murskepatjaa oikeaan korkoon
Nämä lienevät maalämmön keruupiirin johtovaraukset

Kaikki näyttäisi mun silmiin valmiilta ensi viikkoa ja perustuksien tekoa varten. Erittäin bueno.

No comments:

Post a Comment