Saturday, March 19, 2016

Perustukset

Uusi viikko alkoi räntäsateisena. Sääennuste oli lupaillut viikonlopuksi pahempaakin, joten maanrakentajamme oli peittänyt talon perustusten paikan pressuilla. Lunta oli tullut vain muutama sentti, joten Perustavan kavereilla oli helppo homma reivata pressut syrjään ja alkaa koota valumuotteja.

Perustusmuotit odottamassa kokoamistaan
Meille tulee siis paaluperustus, tuulettuva alapohja ja ontelolaatat. Ratkaisuun päädyttiin, koska pohjatutkimuksen perusteella suht massiivinen maanvaihto sekä maanvarainen laatta olisi tullut paaluperustusta kalliimmaksi (Meille ei tule maanalaista kellaria. Sen kanssa tilanne olisi varmaankin ollut toinen). Tuulettuvassa alapohjassa on myös muita etuja; maaperästä nouseva kosteus lienee helpommin hallittavissa ja mahdolliset putkien ja viemäreiden huoltotyöt joskus hamassa tulevaisuudessa ovat helpompia ja halvempia suorittaa.

Talon sokkelin muotit lähes valmiina
Maanantaina ehti valmistua talon sokkelin muotti raudoituksineen. Tiistaina oli vuorossa terassien perustukset sekä raudoituksien viimeistelyä.



Terassin perustusten valumuotit. En olisi arvannut, että terassillekin tulee näin järeä perustus. 

Keskiviikkona pidimme pohjakatselmuksen ja kaiken todettiin olevan kunnossa. Valu sai luvan alkaa, etenkin, kun Carunan alihankkija oli saanut kytkettyä tonttikeskukseen sähköt (tästä ehkä oma pieni blogaus myöhemmin :)) ja betonin kuivumista nopeuttavat vastuslangat saivat 16 ampeerin edestä virtaa.

Betoniraudoituksiin viritetyt vastuslangat tekivät työnsä hämmästyttävän nopeasti ja torstaina valumuotit voitiinkin jo purkaa. Kaikki näytti ainakin meidän silmiin oikein hyvältä. Talon korkeusasemakin alkoi hahmottua paremmin ja aiheutti aluksi pientä hämmästelyä (tuleeko se oikeesti noin korkealle?!? wtf?). Juu, tulee, ja hyvä niin. Naapurilohkot ovat löytäneet jo ostajansa ja tulevien naapureiden alustavien suunnitelmien perusteella ilman nostoa olisi meidän talo jäänyt selvästi muita taloja alemmaksi. Lisäksi viemäröinnit helpottuvat kun korko on riittävä.




No comments:

Post a Comment